Проєкт «Дириґенти. Українською» знову на сцені Львівської філармонії.

 

«Дириґенти. Українською» – вже знаний проєкт Львівської національної філармонії ім. М. Скорика знову на сцені Концертного залу Людкевича. 10 червня у концерті серії Академічний симфонічний оркестр філармонії виступить під орудою Андрія Савчука. Солісткою вечора стане відома піаністка Оксана Рапіта. Початок події о 19:00.

 

 

Програма концерту цілком складатиметься з української симфонічної музики. Розпочне вечір «Галицька увертюра» Євгена Оркіна, яка стала однією із фіналістів Всеукраїнського композиторського конкурсу «Українська концертна увертюра».

 

Концерт для фортепіано з оркестром «останнього українського романтика» Василя Барвінського тривалий час вважався втраченим. Написаний та виконаний у міжвоєнні часи, після тривалої перерви був віднайдений у далекій Аргентині та прозвучав у Львові лише 1994 року. 2019-го у Львівській філармонії була презентована нова оркестрова редакція Фортепіанного концерту Василя Барвінського, написана композиторкою Богданою Фроляк.

 

 

Як і того вечора, концерт прозвучить за участі знаної української піаністки Оксани Рапіти й Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії.

 

Останнім твором програми буде симфонічна балада «Гражина» Бориса Лятошинського, написана на основі однойменної балади Адама Міцкевича. У музиці композиції знайшла втілення ідея самопожертви заради інших та любов до Батьківщини: за сюжетом, Гражина жертвує своїм життя задля порятунку свого чоловіка, князя Литавора. Литавор, дізнавшись про трагічну смерть дружини та намагаючись спокутувати свою провину перед батьківщиною, входить у полум’я вогнища.

 

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/conductors-in-ukrainian-savchuk/

 

Також буде доступна онлайн-трансляція концерту: https://youtu.be/v4OG7g1lbGE

08.06.2022