Білорусь постачає зброю Росії.

У цьому зізнався керівник білоруського уряду Раман Головченко

 

 

Білорусь постачає зброю Росії. Про це завив білоруський прем'єр-міністр Раман Головченко в програмі «До опівночі», яка транслювалася на телеканалі «Беларусь-1». За його словами, білоруська зброя користується попитом не тільки всередині країни, а й у Російській Федерації.

 

«Звичайно, зброя зараз дуже затребувана не тільки для внутрішніх потреб республіки, а й для Росії. У нас є спільні програми. Зараз ми інтенсивно працюємо над удосконаленням того, що було, ведемо дослідні та конструкторські роботи, в тому числі з урахуванням досвіду подій в Україні. Тому зараз дуже відповідальний і динамічний період для білоруської оборонки», – сказав глава білоруського уряду.

 

Водночас Головченко, який очолював Державний військово-промисловий комітет у 2018–2020 роках, визнав, що нині існують суттєві труднощі з експортом військової продукції через санкції Заходу проти білоруського ВПК.

 

«Дуже масштабні обмеження на імпорт. Не секрет, що ми використовували західні компоненти. Але військово-промисловий комплекс Білорусі не перший рік перебуває під санкціями», – бідкався Головченко.

 

Ще раніше стало відомо, що в ході російсько-української війни Білорусь постачала зі своїх складів для армії РФ набої до стрілецької зброї різного калібру, набої до гармат БМП-1 та БМП-2, амуніцію до ручних протитанкових гранатометів, ракети до протитанкових ракетних комплексів та до зенітно-ракетних комплексів. Такі боєприпаси відвантажувались, зокрема, з білоруських складів у районі міста Осиповичі.

25.05.2022