Як Франківськ відзначатиме Новий рік та Різдво: програма заходів.

 

В Івано-Франківську мерія підготувала програму новорічно-різдвяних святкових заходів, які проводитимуть у середмісті. Також  відбуватимуться святкування у Палаці Потоцьких.

 

 

«Новорічна ніч 2022» розпочнеться на Вічевому майдані у п’ятницю, 31 грудня, о 23:00, яка транслюватиметься також онлайн, повідомила заступниця міського голови Вікторія Дротянко.

 

8 січня та 16 січня о 16:00 на Вічевому майдані пройдуть святкові концерти в рамках фестивалю «Різдво у Франківську» та майстер-класи.

 

У неділю, 9 січня, о 12:00 в храмі Царя Христа урочисто відкриють ХІІІ Міжнародний різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях».

 

О 14:30 цього дня відбудеться різдвяна хода учасників фестивалю, а о 16:00 – концерт на Вічевому майдані. Триватиме «Коляда на Майзлях» до 14 січня.

 

О 16:00 на Вічевому майдані у неділю відбудеться розважальна програма «Від Василя до Василя» та парад Маланок. Завершиться дійство виступом Тараса Чубая.

 

Упродовж святкового періоду на майдані проходитиме фестиваль «Сад зимових культур» з майстер-класами та аматорськими виступами. 10 – 12 січня у центральній частині міста пройде фестиваль шкільних колядницьких гуртів «Автентична коляда».

 

 

У Палаці Потоцьких святкування розпочнуться у неділю, 2 січня.

 

9 січня о 17:00 відбудеться завершальний показ вистави бельгійського театру «ЕММА» «Нові пригоди музикантів з Бремену». Різдвяний перфоменс, музичний колектив «Пенсія».

 

 

Наступного дня, 10 січня, о 18:00 відбудеться «Екоколяда у Палаці»: виступ театрально-музичного гурту YAGODY з програмою «Рай розвився» та театрального етногурту «Курбаси».

 

У Старий новий рік, 14 січня, о 18:00 відбудеться «Рок-коляда» за участю музичного колективу «Пенсія», гурту рок-вар’яте «КораЛЛі» і фолькгурту «Joryj Kloc».

 

Фото versii.if.ua, pravda.if.ua

30.12.2021