"Де пекло, яке він створював ночами?": Ката з "Ізоляції" заарештували на два місяці.

 

Приморський суд Маріуполя взяв під варту Дениса Куликовського, затриманого за підозрою в катуванні ув’язнених у незаконній тюрмі угруповання "ДНР" без права застави.

 

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

Суддя Олексій Шишилін, озвучуючи матеріали справи, зазначив, що Куликовському інкримінують незаконне утримування громадян, яких затримувало угруповання "МГБ ДНР", та отримання від них інформації із застосуванням насильства.

 

"Слідчий посилається на те, що більш м’який запобіжний захід не може забезпечити належної поведінки підозрюваного, й існують ризики: Куликовський може переховуватися, вчинити інше кримінальне правопорушення. Крім того, може переховуватися від суду", – зачитав суддя. ​

 

Куликовського утримуватимуть у відділі забезпечення досудового розслідування СБУ, враховуючи, що слідчий ізолятор Маріуполя для підозрюваного, за висновком суду, недостатньо безпечний.

 

Сам Куликовський заявив, що визнає свою провину і кається. Він не заперечував проти арешту, бо зважив, що в ізоляторі йому буде безпечніше.

 

Крім того, Куликовський ствердив, що проживає у Києві ще з 2019 року. У столиці він заробляв на життя неофіційними підробітками, а зараз безробітний, повідомляє видання "Новини Донбасу".

 

Між тим, голова Служби безпеки Іван Баканов не захотів коментувати цю інформацію, пославшись на таємницю досудового слідства. Також Баканов не відповів, як саме Куліковський опинився у столиці.

 

"Думаю, що тут важливіше не те, як він опинився в Києві, а що контррозвідка СБУ спрацювала ефективно і затримала його", — наголосив Баканов.

 

РЕФЛЕКСІЯ

 

 

Коли дивишся на це фото з суду, згадується "Банальність зла" Ганни Арендт – та неспівставність масштабів злочинів із тими, хто їх вчиняв. На свіжій пам'яті світу ще були гори трупів нацистських концтаборів – а навпроти Арендт сиділа звичайна людина. Не диявол, не психопат, який кидався на грати чи конвоїрів, – просто людина. Я пам'ятаю, як "Палич" носився ночами по "Ізоляції", відчиняв чоловічі камери та кричав "под нары, п*дарасы! с*сать!". Де це тепер? Де його крики, "юморок", розпухле від горілки обличчя – від схуд кілограмів на 15-20, так що ми сьогодні – колишні полонені – дзвонили один одному цілий день та перепитували, чи це дійсно він. Тихий голос, понурий погляд, "моя дружина зараз у СІЗО", "прошу тримати під вартою, бо життю загрожує небезпека"... А ще він сказав, що "Ізоляція" – "плохое место". Де все те пекло, яке він створював нам ночами? Просто "людина"..."

 

Станіслав Асєєв

11.11.2021