Середземне море

Маневри під назвою Neptune Strike-22 проходять на тлі ескалації напруженості між Заходом і Росією через концентрацію російських військ біля українських кордонів.
Авіаносець USS Harry S. Truman, за попередніми планами, мав попрямувати на Близький Схід, проте залишиться в Середземному морі.
Між Грецією та Туреччиною ледь не дійшло до збройної сутички. На кону велетенські поклади нафти й газу в Середземному морі.
  Група ультраправих компан'єрос, об'єднаних у проекті "Захист Європи", краудфандинґом зібрали — незважаючи на те, що наприкінці червня PayPal заблокував збір фондів  — €76 тис. і орендували в Джібуті 40-метровий корабель для того, щоби патрулювати Середземне море, шукаючи човни африканських мігрантів, які прямують у Європу. За даними ООН, з початку року число таких морських мігрантів сягнуло 100 тисяч, з них 85 тисяч приплили до берегів Італії.    
Як повідомила прес-служба Міністерства оборони РФ, літак МіГ-29 розбився в Середземному морі незабаром після зльоту з палуби судна.    
Експерти вважають такий хід Вашингтона чітким попереджувальним сигналом на адресу Москви.     Таким чином в регіоні вже перебуватиме два американських авіаносця: USS Harry S. Truman і USS Dwight D. Eisenhower.