Саудівська Аравія

Поєдинок завершився перемогою представника України роздільним рішенням суддів — 113-115, 115-113, 116-112.
Саудівська Аравія відновлює обсяги виробництва нафти після пожеж на нафтопереробних комплексах.
Якими можуть бути наслідки вбивства Джамаля Хашоґі? Чи йдеться про можливість розриву зв’язків Заходу з Ер-Ріядом, а може, про потенційний стрес на світових нафтових біржах?
З Саудівської Аравії надходять чимраз цікавіші новини. Хто б міг подумати, що в одній з найконсервативніших країн світу, в абсолютній монархії, відбуватимуться такі пертурбації: арештовуватимуть принців, міністрів, армійське начальство, створюватимуть прожекти технополісів, заповідатиметься загальна модернізація суспільства, а жінкам навіть дозволять скинути паранджу.    
Уночі проти п'ятниці на 91-му році життя помер шостий король Саудівської Аравії Абдалла ібн Абдель Азіз ас-Сауд. Новина блискавично вплинула на ринок енергоносіїв, і вже в п'ятницю зранку нафта на світових біржах зросла на два відсотки. Проте експерти вважають це зростання тимчасовим.    
Цього тижня ціна на північноморську нафту марки Brent вперше від травня 2009 року опустилася нижче 50 доларів за барель. Це вже набагато нижче за собівартість видобування лупакової нафти, проте експерти не відкидають можливості, що ціна «чорного золота» падатиме й далі.