Львів-Івано-Франківськ

У підвалі Івано-франківського драмтеатру оселилися  духи королівської родини Данії, адже вже другий місяць поспіль в театрі йде прем’єра неоопери-жаху відомої всім трагедії Шекспіра – Гамлета. У незвичній локації поміж колон і бетонних плит, коли драма перетинається з оперою, музика проникає під шкіру, а гра акторів робить тебе спільником історії, котра нічому не вчить – це вже привід спуститися з реального світу у підземний.
  Затриманий за спробу дати хабар заступник начальника Львівської митниці Володимир Шокало, який тимчасово виконував обов'язки заступника начальника Івано-Франківської митниці, вніс заставу в розмірі 1,28 млн грн – повідомила Юлія Галущак, речниця Військової прокуратури Західного регіону України, пише Гал-Інфо.  
  Сьогодні, 1 листопада, у містах Галичини відзначають 98-ту річницю створення ЗУНР. Офіційні урочисті заходи відбуваються за участі керівництва міст та областей, а також духовенства.   У Львові, як повідомляв Z, відбудеться хода молоді до Янівського цвинтаря, а також покладання квітів до могил діячів ЗУНР на Личаківському цвинтарі. Окрім того, на кладовищі молитвою вшановують пам’ять бійців за ЗУНР та учасників АТО. Також відбудеться спільна українсько-польська молитва біля меморіалу Орлят.  
Сьогодні, 25 березня, у Львові та Івано-Франківську містяни вшанували пам’ять лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола, який загинув 1999-го року в автокатастрофі під Борисполем.   Так, у Львові пам'ятника В’ячеславові Чорноволу містяни та пластуни поклали квіти та вінки, передає УНН.  
З вересня цього року в державних медуніверситетах готуватимуть резерв військових лікарів для української армії, повідомили в регіональному медіа-центрі Міноборони у Львові.   Спікер Міністерства оборони Олексій Чорнобай розповів, що до такої підготовки залучать для початку Івано-Франківський та Одеський національні університети, Львівський національний медичний університет ім. Д. Галицького та Вінницький медичний університет ім. Пирогова.  
«Видавництво Старого Лева» анонсувало вихід протягом року повного прозового видання письменника з Івано-Франківщини Юрія Іздрика. Збірка матиме назву «Номінація», повідомляє Станіславське.ТБ.  
Система народного контролю «Слово і діло» проаналізувала стан доріг в областях України та склала відповідний рейтинг.   Так, в Івано-Франківській області конче потребують ремонту 49,60% автошляхів, у Львівській області – 45,82%, у Тернопільській – 34,65%.  
Вибори в Галичині скінчилися. Після вчорашнього голосування у другій турі бурмистерських виборів нині вже маємо цілком укомплектовану владу. У Львові третю поспіль каденцію керуватиме Андрій Садовий. В Івано-Франківську посада бурмистра потрапила до представника ВО «Свобода» Руслана Марцінківа. Тернопіль, нагадаємо, вирішив, хто буде міським головою, ще 25 жовтня — там цю посаду й далі обійматиме ще один «свободівець» Сергій Надал.    
Народний депутат зі Львівщини Тарас Батенко та його колега з Івано-Франківщини Олександр Шевченко вийшли з фракції Блок Петра Порошенка, їхні заяви під час засідання Верховної Ради зачитав перший віце-спікер Андрій Парубій, передає УП.   Олександр Шевченко ще раніше заявляв, що подав заяву на вихід з фракції через невиконання коаліцією спільної угоди.   Тарас Батенко пояснив своє рішення незгодою зі затриманням «укропівця» Геннадія Корбана
Чиновники хочуть з введенням нового графіка руху додатково експлуатувати новий дизель-поїзд ДПКр-2, що зараз курсує за маршрутом Львів-Чернівці (поїзд №701/702), повідомили у прес-службі Львівської залізниці.