ЦВК визнала В'ятровича народним депутатом.

 

Центральна виборча комісія на своєму засіданні у четвер зареєструвала народним депутатом України колишнього директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

 

 

У пресслужбі ЦВК нагадали, що 12 листопада Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Ірини Луценко у зв'язку з особистою заявою.

 

За виборчим списком "Європейської солідарності" до парламенту мала пройти Наталія Бойко (№24), однак вона зрезиґнувала із депутатства. 

 

"У зв'язку з поданням Бойко Н.А. Комісії відповідної заяви про відмову від балотування Комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 р. Бойко Н.А., включеної до виборчого списку політичної партії "Європейська солідарність" під №24, виключивши її з зазначеного виборчого списку", – повідомили у ЦВК.

 

Відтак, комісія визнала обраним та зареєструвала народного депутата України Володимира В'ятровича, включеного до списку "ЄС" під №25.

 

Володимир В'ятрович брав участь у засіданні Цетральної виборчої комісії.

 

Нагадаємо, дружина ексгенпрокурора Ірина Луценко подала заяву про складення депутатських повноважень через проблеми зі здоров'ям.

 

Наталія Бойко відмовилася йти до Верховної Ради, бо воліла працювати у сфері своїх компетенцій в енергетиці – у команді прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

 

14.11.2019