Кабінет Міністрів провів виїзне засідання у Маріуполі.

 

Кабінет Міністрів України на своєму виїзному засіданні у Маріуполі прийняв рішення, спрямоване на посилення безпеки мореплавства в акваторії Азовського моря, – уряд включив прилеглі до морського порту Маріуполя території до водного простору, щодо яких вживаються заходи безпеки згідно з Кодексом торговельного мореплавства.

 

 

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів. У вівторок у Маріуполі відбудеться великий інвестиційний форум RE:THINK. Invest in Ukraine. У форумі візьмуть участь Президент, майже весь склад уряду, представники іноземних урядів та міжнародних інституцій, бізнес.

 

Крім того, уряд доручив низці державних органів та підприємств створити швидкі й зручні процедури переходу з Херсонщини до Криму через пункти в'їзду "Каланчак" і "Чонгар".

 

Також Кабінет Міністрів розширив програму будівництва доступного житла – йдеться про додаткові 300 млн грн, які до кінця 2019 року дозволять збудувати доступне житло в приміських районах Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Харкова для близько 950 сімей, з яких 700 сімей внутрішньо переміщених осіб та близько 200 сімей учасників АТО/ООС.

 

Уряд також схвалив документ, який дозволить Україні приєднатися до Декларації про безпеку шкіл. Це посилить безпеку учнів у школах, зокрема на територіях, що межують з територією проведення ООС.

 

Коментуючи ініціативу з проведенням великого інвестфоруму в Маріуполі, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив: ідея в тому, щоби показати, що Україна розвивається, незважаючи на проблеми з війною.

 

"Маріупольський форум – надзвичайно важлива подія для України. Перш за все, щоби показати інвесторам – і нашим, і іноземним – що Україна змінюється, тут починається зростання... Ми повинні перестати бути країною-проблемою – маємо стати країною-можливістю", – заявив Гончарук.

 

"Маріуполь для нас є символом міста, яке пройшло крізь темряву, почало відродження та прагне до зростання", – наголосив прем'єр-міністр.

 

Зі слів Гончарука, уряд планує переконати запрошених інвесторів у великому потенціалі країни. "Ми збираємо всіх цих людей, щоби продемонструвати дві речі: правила будуть однаковими для всіх. Корупція, рейдерство піде в історію. Сіра економіка також поступово буде йти в історію. І друге – звичайно, буде презентовано багато інвестиційних проєктів", – сказав голова уряду, додавши, що окремий акцент робитиметься саме на розвитку східних територій.

 

29.10.2019