У Львові іменем Василя Сліпака назвуть сквер у середмісті.

 

У Львові сквер на початку вулиці Дорошенка, де розташована трамвайна зупинка, хочуть назвати іменем Василя Сліпака. Такі рекомендації до Дня міста, коли традиційно відбувається присвоєння імен скверам та вулицям, дала відповідна комісія ЛМР, розповіла керівниця департаменту розвитку ЛМР Наталя Бунда, передає Дивись.інфо.

 

«Розпорядженням міського голови Андрія Садового утворено робочу групу з цього питання. На стіні заплановано також намалювати мурал, присвячений співаку», – каже Наталя Бунда.

 

«Окрім  того, що він є Героєм України, він є людиною культури світового масштабу, його ім’я знає Франція, Німеччина, Австрія. Тому це найменше, що ми можемо зараз зробити  – називати простори іменами своїх героїв», – прокоментувала секретар комісії культури, молодіжної політики та спорту Юлія Хомчин.

 

Відповідно до проекту ухвали, Галицька районна адміністрація у місячний термін має виготовити та встановити таблиці з назвою «Сквер імені Василя Сліпака».

 

Василь Сліпак - всесвітньо відомий оперний співак, який пішов добровольцем боронити Україну від російських окупантів і загинув там.

23.04.2019