Національний музей у Львові презентує інтерактивну гру «Створи ікону».


Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького розробив інтерактивну гру «Створи ікону». Сприяв у цьому грант від Українського культурного фонду, повідомляють на сторінці музею.

 

«Цей унікальний ресурс для ознайомлення з українською іконописною традицією стане частиною наших освітніх програм, тематичних екскурсій та інтегральних кроків. Дітям у нас буде ще цікавіше», – кажуть у музеї.

 

Іконописець та керівник експозиційно-виставкового відділу музею Роман Зілінко розповідає, що відвідувач має можливість вибрати, яке із шести зображень малювати – Миколая, Христа Пантократора, Богородицю чи інших. А далі віртуально проходить кожен етап іконопису, пише Zaxid.net.

 

«Спочатку беремо дошку, вибираємо, яка вона буде. Це липова? Чому липова? Для чого і що таке шпуги, як їх вставляти. Далі вирізається ковчег. І так, крок за кроком, малюємо до кінця. Після такої гри дитина вже пам'ятатиме, як створюється ікона», – пояснює Роман Зілінко.

 

Наразі гра «Створи ікону» доступна на моніторах посеред експозиції давніх ікон. А потім її викладуть на сайт музею і буде можливість встановити собі мобільний додаток.

30.11.2018