Рабінович зрезиґнував з участі у виборах Президента, згадавши про своє іудейство.

 

Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявив про відмову боротися за посаду Президента України. Він вибрав для пояснення такого кроку ориґінальне виправдання: власний іудаїм і нездатність розібратися в питаннях православ'я.

 

Про своє рішення Рабінович заявив під час брифінгу, повідомляє BBC News Україна.

 

Зі слів Рабіновича, серед ключових завдань майбутнього Президента – вирішення проблем війни і миру, а також вихід з економічної кризи. З цим, бравує Рабінович, він би впорався. Проте для відповіді на ще один виклик – розкол православ'я – його забракне.

 

"Сьогодні розділ в серцях пройшов і по православ'ю, Президент обов'язково мусить бути арбітром у таких питаннях. Я довго думав цю ніч, і мені здається, що як людина, яка сповідує іудаїзм, я не можу і не маю морального права бути арбітром. Тому я, на жаль, хочу вам сказати, що знімаю свою кандидатуру. Я не буду балотуватися на посаду", – заявив Рабінович.

 

Лідер партії "За життя" сказав, що проситиме політраду (очолювану віднедавна Віктором Медведчуком) скасувати рішення про підтримку його кандидатури.

 

"Я не думаю, що в історії нашої країни є випадки, коли людина, що мала реальний президентський рейтинг – а ми були впевнені у своїй перемозі, –  знімає свою кандидатуру тому, що бачить Україну раніше, ніж себе, ніж свої амбіції", – похвалився Рабінович.

 

Натомість він сфокусуєуться на парламентських виборах. "Я обов'язково очолю список", – анонсував політик.

 

Кількома днями раніше Вадим Рабінович і співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко оголосили про створення спільного опозиційного об'єднання і задекларували намір висунути спільного кандидата на президентські вибори 2019 року.

 

16.11.2018