Поблизу Львова виявили цькувальну станцію.

 

5 листопада мешканці Лапаївки, що поблизу Львова, повідомили львівським зоозахисникам, зокрема Оресту Залипському, що в селі на цькувальній станції утримують диких тварин, передає 032.ua.

 

Під час виїзду на місце львів’яни і справді побачили клітки з тваринами, але вже наступного дня, коли зібрали більше зоозахисників та журналістів, знайшли клітки, що були на території сільської ради, порожніми.

 

«Очевидно, коли ми від’їжджали, усіх тварин повипускали або позабирали з цього місця. Ми також дізнавались, чиє це майно, бо клітки стояли на території сільської ради, а не на приватній території, і дізнались, що воно належить місцевому депутату, якого всі бояться», – розповідає Орест Залипський.

 

На місце події викликали поліцію та написали заяву про жорстоке поводження з тваринами. Правоохоронці склали протокол, але тварин знайти так і не вдалося. Натомість журналісти виявили саму цькувальну станцію, що розташована поруч у лісі.

 

«Цькування – це коли тваринам (борсукам, лисам, єнотам) виламують зуби, виривають кігті, щоб вони не мали змоги захищатися від собак, яких на них натравлюють», – каже зоозахисник.

 

Згодом у Рудному, неподалік від Лапаївки, знайшли двох лисиць, одна вже була мертвою, другу намагались врятувати, але не встигли.

 

За даними Zaxid.net, активісти підозрюють в утриманні цькувальної станції депутата Лапаївської сільради Романа Пелеха. Сам депутат усе заперечує і запевняє, що жодних тварин у його власності ніколи не було.

 

Львівські зоозахисники пообіцяли не залишатись осторонь ситуації: вимагатимуть позбавити депутата Лапаївської сільської ради мандата і закрити цькувальну станцію.

08.11.2018