З'явилось авторське відео знищення картини Бенксі «Дівчинка з кулею»

Ґрафіттист Бенксі опублікував так звану «режисерську версію» (director's cut) відео про знищення своєї картини «Дівчинка з кулею» на аукціоні Sotheby's 5 жовтня в Лондоні.

 

 

 

Посилання на неї з'явилося в інстаґрамі Бенксі, що вважається єдиною верифікованою сторінкою анонімного художника в соцмережах, з підписом:
 

«Січкування Дівчинки і кулі — режисерський монтаж.

Лінк в біо.

Дехто вважає, що вона насправді не була знищена. Була.

Дехто вважає, що аукціонний дім був зі мною заодно. Не був».

 

Раніше Бенксі вже публікував в інстаґрамі коротке відео про те, як він спеціально вмонтував у картину «Дівчинка і куля» шредер, щоби знищити її в разі продажу на аукціоні.

 

У розширеній версії ролика знято цей монтаж ще раз, потім показано атмосферу торгів на аукціоні Sotheby's і як хтось натискає на кнопку пристрою, що приводить у дію шредер. У момент, коли в залі лунає сирена, а картина самознищуватися, видно, що керівництво аукціонного будинку, як і учасники торгів, дійсно сконфузилися.

 

Шредер встиг розрізати тільки половину полотна, після чого охоронці винесли картину із залу. В кінці відео Бенксі демонструє, що на репетиціях знищення картини шредер працював справно.

 

 

 

Картину «Дівчинка і куля» придбала анонімна колекціонерка з Європи за мільйон з гаком фунтів стерлінгів. Вона заявила, що не стане відмовлятися від знищеної картини. З 11 жовтня на вимогу автора (через офіційного представника Pest control) новий витвір мистецтва отримав назву «Любов є в смітнику» («Love Is in the Bin») — хоча в інстаґрамі Бенксі називає її «Дівчинка і кулька» («Girl and Balloon»)

18.10.2018