Дональд Трамп скасував візит до Ірландії.

Там йому готували масові акції протесту.

 

 

Президент США Дональд Трамп скасував заплановану на листопад поїздку до Ірландії.  Про це заявив ірландський уряд у вівторок, 11 вересня. «Анонсований у серпні візит президента США відкладається. Американська сторона пояснила це змінами в робочому розкладі», – процитувала інформаційна аґенція Reuters заяву уряду в Дубліні.

 

Раніше численні ірландські політики різко критикували Трампа. Місцева опозиція обіцяла зустріти главу Білого дому масштабними протестами.

 

«Позиція Трумпа та його поведінка щодо кожного актуального питання, від клімату до прав жінок, від міжнародних відносин до політичної порядності, являють собою цілковиту протилежність ірландським цінностям», – заявив лідер «Партії зелених» Імон Раян (Eamon Ryan).

 

Раніше прем'єр-міністр країни Лео Варадкар (Leo Varadkar) закликав чиновників з повагою поставитися до Трампа, незважаючи на їхню незгоду з його політикою. Варадкар обіцяв переконати главу Білого дому в тому, що підтримана Трампом ідея Brexit шкодить не тільки Європі,  а й Америці. Ірландський прем'єр наполягав, що відносини між двома країнами набагато важливіші за персоналії з обох сторін.

 

Поїздка Трампа в Ірландію мала стати частиною його майбутньої подорожі Європою. Головним пунктом його робочого турне стануть відвідини Парижа 11 листопада. У цей день відбудеться святкування 100-річчя з моменту закінчення Першої світової війни.

11.09.2018