Дрогобич починає сортувати сміття.

 

З 1 вересня у Дрогобичі розпочнуть впроваджувати заходи з роздільного сортування сміття, повідомив керівник дрогобицького комунального підприємства «Комбінат міського господарства» Андрій Янів, передає ЗіК.

 

За словами посадовця, є приватні підприємці, які готові роздавати населенню пакети для сортування сміття на органіку та неорганіку. Мешканцям, які долучаться до цієї кампанії, зменшать тариф за вивезення відходів.

 

Андрій Янів просить мешканців міста толерантно ставитися до двірників та водіїв, які сумлінно виконують свою роботу і не є відповідальними за ситуацію, що виникла у місті через те, що на Броницьке звалище неможливо вивозити сміття.

 

Полігон поблизу Дрогобича надалі заблокований. Посадовці називають дії блокувальників злочинними, посилаючись на рішення суду, що забороняє перешкоджання вивозу сміття з Дрогобича. Проте самі блокувальники наголошують на тому, що Броницьке сміттєзвалище мало бути закрите ще давніше.

 

Зараз сміття з Дрогобича утилізовують на полігонах в Івано-Франківській області та в Самбірському районі Львівщини.

 

Однією з проблем Андрій Янів назвав сміття, що потрапляє на вулиці Дрогобича з навколишніх населених пунктів. Такі факти неодноразово фіксували працівники КП «КМГ».

 

Щодо сміттєпереробного заводу та сортувальної лінії, то Андрій Янів зазначив, що вони повинні бути лише на території міста, адже це суттєво вплине на зменшення відстані транспортування сміття, на тариф, а окрім цього – це нові робочі місця для містян.

29.08.2018