Залишок на казначейському рахунку впав до рівня 2014 року.

 

Міністерство фінансів України заявило, що зменшення залишку на українському єдиному казначейському рахунку (ЄКР) до найнижчого з 2014 року рівня не є критичним і ситуація перебуває під контролем, при цім усі належні платежі виконують.

 

Виконувачка обов’язків міністра фінансів Оксана Маркарова повідомила, що станом на 1 серпня на Єдиному казначейському рахунку дійсно розміщено 2 мільярди гривень, проте Мінфін також має валютні заощадження у еквіваленті 20,9 мільярда гривень.

 

"Звичайно, невиконання запланованих на перший квартал 2018 року запозичень в розмрі 56 млрд грн є головною причиною низького рівня гривневого ЄКР, однак загальна ліквідність є достатньою, ситуація під контролем, всі платежі йдуть вчасно. І будуть йти вчасно", – запевнила Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

 

Напередодні Державна казначейська служба розголосила найсвіжіші дані: залишок коштів на єдиному казначейському рахунку (ЄКР) в липні скоротився на 78,7% – з 9,388 млрд гривень (станом на 1 червня) до 1,995 млрд гривень (на 1 серпня).

 

Залишки коштів на єдиному казначейському рахунку до початку серпня 2018 року знизилися до рівня січня 2014 року.

 

02.08.2018