У Львові з’явиться сквер імені Олега Лишеги.

 

Скверу, що розташований між вул. Молочною та вул. Потелицькою у Личаківському районі Львова, буде присвоєно ім'я Олега Лишеги. За це сьогодні, 13 липня, під час засідання сесії ЛМР проголосували депутати, передає 032.ua.

 

Відтак, Личаківська районна адміністрація має протягом місяця виготовити та встановити таблиці з назвою «Сквер ім. Олега Лишеги».

 

Департамент містобудування має забезпечити внесення відповідних змін у земельно-кадастрові дані, а Департамент розвитку – внести зміни до бази даних, електронних карт міста, веб-сторінки міської ради та інших джерел інформації протягом місяця.

 

У будинку на вул. Новознесенській, 30 у Львові також встановлена меморіальна таблиця поету.

 

Олег Лишега – український поет, драматург та перекладач. У 2000 році Олег Лишега та Джеймс Брасфілд отримали нагороду ПЕН-клубу за переклад англійською мовою збірки «Вибрані вірші Олега Лишеги» (англ. The Selected Poems of Oleh Lysheha). Книга Олега Лишеги «Друже Лі Бо, брате Ду Фу» в 2010 році увійшла до довгого списку премії української служби ВВС «Книга року». Помер Олег Лишега у грудні 2014-го від пневмонії у віці 65 років.

13.07.2018