"Народний фронт" провчив БПП за історію з ЦВК.

 

У Верховній Раді знайшлася достатня кількість голосів для ухвалення в першому читанні законопроекту, незважаючи на бойкот пленарного засідання фракцією Блоку Петра Порошенка.

 

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект (№6518) про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів – за документ у першому читанні віддали голоси 240 парламентаріїв, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Фракція БПП перед демаршем

 

Успішне голосування викликало бурхливі емоції й овації народних депутатів у сесійній залі.

 

Під час розгляду цього законопроекту деякі нардепи, виступаючи з трибуни, зокрема лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, закликали ухвалити аби-яке рішення парламенту, щоб продемонструвати колегам з БПП, що сесійна зала здатна і без їхньої допомоги ухвалювати рішення.

 

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, коментуючи підсумки четвергового засідання, закликав колег із БПП "дискутувати і говорити", а не "гратися в ображання".

 

З його слів, "НФ" убачає дисбаланс у поданні Президента на членів ЦВК і виступає за те, щоб у Центрвиборчкомі мали представництво всі фракції. "Не перетворюйте парламент на базар. Жодних підкилимних домовленостей", – закликав Бурбак, згідно з повідомленням прес-служби "НФ".

 

"Робити демарш із виходом не личить владі. Це не преференція – це тягар відповідальності, і ми повинні його нести. І "Народний фронт", не побоюсь цього слова, є рушійною силою цього парламенту", – додав він.

 

Бурбак висловив сподівання, що фракція БПП повернеться в зал до нормальної роботи.

 

Нардеп "Народного фронту" Антон Геращенко був іще відвертішим.

 

“Вся ця криза створена Президентом штучно. Завдання Президента, як завжди, – шантаж Верховної Ради як вищого представницького органу народу України. Ми цього шантажу не допустимо. Верховна Рада повернеться до своєї нормальної роботи”, – сказав Геращенко, згідно з повідомленням аґенції УНІАН.

 

Народні депутати Блоку Порошенка, натомість, обурені вчинком "Народного фронту", порівнюючи його зі зрадою Олександром Морозом "помаранчевої коаліції" на користь Януковича.

 

"240 на табло – дзеркальне відтворення 2007 року, коли БЮТ і "НУНС" залишили парламент. Їхні колишні партнери соціалісти створили коаліцію з "регіоналами" і комуністами, яка, за іронією долі, контролювала саме 240 голосів. Потім вся ця тусовка маргіналізувалася, перетворилася на "депутатські збори", бо назбирати 226 було важко. Зате "антикризова" коаліція заповзято слала прокльони на адресу Президента, використовуючи парламентську трибуну", – написала народний депутат Ольга Червакова у Facebook.

 

"Тепер на місці соціалістів – "Народний фронт". Сьогодні вони хизувалися новим політичним жартом, мовляв, БПП розшифровується "без Петра пройдем". Ідіть. Прапор в руки. Але ця дорога – в пекло", – обурилась Червакова.

 

05.07.2018