Львівський перинатальний центр нарешті відкрився для породіль.

 

Сьогодні, 22 червня, у Львівському обласному перинатальному центрі відкрили відділення патології вагітності та пологовий зал, повідомив виконувач обов’язків генерального директора Центру Ігор Потапов, передає Zaxid.net.

 

«У відділення патології вже можуть скеровувати жінок, в яких є загроза передчасних пологів. Працівники готові їх прийняти. У відділенні є 35 місць. Якщо поступить жінка, і у неї почнуться пологи, лікарі приймуть пологи. Жінка народить у центрі, ніхто її в інші пологові відділення скеровувати не буде», – сказав Ігор Потапов.

 

Львівський обласний перинатальний центр перший раз відкрили 20 квітня 2018 року за участі президента України Петра Порошенка. Та виявилося, що він не готовий приймати вагітних жінок, адже не має стерилізаційного відділення та має будівельні недоліки.

 

8 червня Центр мав удруге розпочати роботу, як анонсував голова ЛОДА Олег Синютка. Проте цього не сталося.

 

Центр був зачинений на реконструкцію з 2013 року. Він досі не має керівника. На конкурс на посаду генерального директора центру подалися 4 претенденти, але жоден не набрав потрібної кількості голосів. Новий конкурс на цю посаду буде оголошено, найімовірніше, восени.

22.06.2018