Поліція відкрила кримінальну справу через комуністичні листівки

 

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом розповсюдження комуністичної символіки у Миколаєві на Львівщині, інформує прес-служба прокуратури у Львівській області.

 

«Цьогоріч у квітні у м. Миколаїв на Львівщині місцеві активісти, зокрема учасники АТО, на стіні оголошень у центральній частині міста виявили кольорові листівки із зображенням ордена у вигляді серпа, молота та георгіївської стрічки. Зазначені листівки поширено невідомою особою», – йдеться у повідомленні прокуратури.

 

Відтак за процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

 

Вживають заходів щодо встановлення особи, яка причетна до вчинення цього злочину. Крім цього, на вилучені предмети накладено арешт.

 

Верховна Рада України 9 квітня 2015 року ухвалила Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

 

За вчинення таких правопорушень передбачена кримінальна відповідальність.

25.05.2018