У серпні відбудеться десятий табір-експедиція "Вирій".

 

Учасники проведуть краєзнавчі мандрівки землями виселених предків: Холмщиною, Надсянням, Західною Бойківщиною та Лемківщиною і відновлять там занедбаний цвинтар

 

 

Організатори з України та Польщі запрошують молодь віком від 18-ти до 35 років використати нагоду відвідати землі предків, більше дізнатися про історію та культуру українців на південно-східних теренах Польщі, подорожувати та розвиватися в компанії друзів та однодумців.

 

Цього року табір «Вирій» відбудеться 8-20 серпня; точну локалізацію та маршрути учасникам повідомлять напередодні табору.

 

За 10 років таборування учасники відновили 4 занедбані українські цвинтарі на Любачівщині, відвідали більше півсотні сіл, у яких до 1947 року проживало переважно українське населення, пройшовши і проїхавши понад 10 тисяч кілометрів дорогами і бездоріжжям, а найголовніше – змогли створити спільноту нащадків депортованих українців із центром у Львові.

 

Цьогоріч табір складатиметься з двох частин:

— відновлення занедбаного цвинтаря –  реставрація, інвентаризація, розчищення надгробків. У цей час учасники братимуть участь в інтеграційних, освітніх заходах, вивчатимуть лемківські, надсянські пісні, а також братимуть участь у вечірніх ватрах. 

— краєзнавчої мандрівки- екскурсії та мандрівки місцями української історії та культури Холмщини, Надсяння, Західної Бойківщини та Лемківщини (церкви, цвинтарі, музеї, культурні центри, Народний дім у Перемишлі), зустрічі з автохтонним українським населенням.

 

Аби стати учасником табору, треба заповнити заявку (там же вказані контактні телефони організаторів).

 

21.05.2018