Петро Димінський перестав бути власником ZIK’у.

 

Національна рада на засіданні 22 березня задовольнила заяви  ТОВ – ТРК «Міст ТБ», м. Львів (логотип «ZIK») та ТОВ «ТРК "Нові комунікації"», м. Львів («Z ZIK») щодо переоформлення ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), складу пов’язаних осіб, редакційної ради та керівника, а також призначила позапланову перевірку мовлення у цифрі через виявлені ознаки порушення порядку мовлення у дні пам’яті, ідеться на сайті регулятора.

 

«Зі складу власників вибув Димінський Петро Петрович, відтепер кінцевими бенефіціарами будуть лише три особи:  Димінська Олена Іванівна, Димінська Жанна Петрівна, Димінська Анастасія Петрівна. Змінився і склад пов’язаних осіб, а також директор – замість І.Туркевича став В.Козій. До редакційної ради мовників входять В.Козій, Т.Смакула, Д.Нікуленко, О.Дроздов, вибули – І.Туркевич і В.Зак», – ідеться в повідомленні.

 

Крім того, Національна рада призначила позапланову виїзну перевірку за ліцензією ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» (мовлення у багатоканальній цифровій мережі МХ-5) через зафіксовані моніторингом ознаки порушення пункту 4 Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

 

Так, 20 лютого 2018 року –  у День Героїв Небесної сотні та 1 березня 2018 року –  у День вшанування 75-х роковин із часу Корюківської трагедії в ефірі «Z ZIK» зафіксовано відсутність поширення мінімум раз на дві години інформації про день пам’яті в ефірному часі до 07:00.

 

Після проведення перевірки регуляторний орган ухвалить відповідне рішення.

22.03.2018