В області створено 30 мобільних груп для конфіскації майна боржників зі сплати аліментів.

 

У Львівській області створено 30 мобільних груп, що конфісковуватимуть майно у боржників аліментів, розповіла очільниця Головного територіального управління юстиції у Львівській області Іванна Смачило, передає ЛП.

 

За її словами, цього тижня у Львові та області вже працювали 4 мобільні групи.

 

«У Львівській області почали працювати мобільні групи, які складаються з державних виконавців. Ці люди виїжджають на місце, і якщо у боржника є рухоме або нерухоме майно, вони його описують і так само подають на реалізацію для подальшого погашення заборгованості. На сьогоднішній день на Львівщині діє 30 мобільних груп», – зазначила вона.

 

«Мобільні групи виїжджають, якщо у реєстрі є дані про наявність транспортного засобу боржника, наявність нерухомого майна (земельної ділянки, будинку тощо). Також може відбуватися і опис нерухомого майна боржника, якщо є зареєстроване місце проживання. Хочу зазначити, що між описом і реалізацією майна проходить процедура оцінки майна. Саме тому у кожного боржника є ще шанс і можливість погасити заборгованість та залишити майно», – додала Іванна Смачило.

 

Минулого тижня державні виконавці на Львівщині стягнули з неплатників аліментів понад 270 тис. грн.

28.02.2018