Лише третина сімей звернулась за монетизацією зекономлених субсидій.

 

У Львові 18 тис. сімей зекономили світло і газ у попередньому періоді і мають право на монетизацію субсидій. Та лише 36% із них звернулися із заявами про виплату їм задекларованих державою компенсацій, повідомила начальник управління соцзахисту Львівської міськради Наталія Демкович, передає ЗіК.

 

Посадовець нагадала: сім’ям, які зекономилигаз та електроенергію, економія монетизується обсягом не більше ніж 100 кубів газу (695 грн) та 150 кВт електроенергії (135 грн). Щоби отримати цю монетизацію мешканці повинні до 31 серпня включно звернутися із заявою до відділів соцзахисту. Кожного мешканця, у якого була економія по субсидіях, було повідомлено листом.

 

«Прошу усіх мешканців активніше звертатися. Станом на 1 травня ми мали таких мешканців, які зекономили електроенергію та газ, 18 тис., а на цей час звернулися лише понад 6700 сімей. Після 31 серпня заяви про виплату компенсаційне прийматися не будуть. У заяві потрібно чітко вказати, на який рахунок можна перерахувати гроші», – повідомила Наталія Демкович.

 

Вона зазначила: виплати наразі не розпочалися, оскільки з Державного бюджету такі кошти надходили. Як прогнозує посадовець, кошти виплачуватимуть не раніше вересня.

 

Якби усі 18 тис. мешканців звернулися за згаданими компенсаціями, загалом на Львів сума би становила 11,5 млн грн.

 

«На цю хвилину маємо звернень на 4, 35 млн грн. 36% мешканців звернулися», – додала Наталія Демкович.

14.08.2017