Чіпування працівників

 

Забудьте про бейджики на роботі. Компанія з Вісконсину планує вживити в руки своїм працівникам невеликі чіпи (розміром з рисинку), які можна використовувати для різномінітних маніпуляцій на робочому місці.

 

Компанія Three Square Market стане першою фірмою в Сполучених Штатах, яка використовуватиме електронний імплантат, схвалений FDA ще 2004 року, — розповідає її генеральний директор Тод Вестбі каналу NBC.

 

“Ми вважаємо, що це правильне рішення задля просування інновацій, як і самокеровані автомобілі в останні місяці”, — сказав він в інтерв’ю виданню Closing Bell.

 

Компанія, яка постачає технології для їдалень та міні-маркетів, очікує, що 50 її працівників добровільно погодяться на вживлення чіпа. Вестбі каже, що він та його родина також вживлять собі імплантат.

 

Пристрій вартістю $300 поміщають за допомогою голки між великим та вказівним пальцями. Процедура, за словами Вестбі, майже безболісна. Імплантат позбавляє від такої незручності, як забута кредитка або бейджик. З його допомогою працівник зможе розплачуватися в їдальні, відчиняти двері та входити в комп’ютери компанії.

 

Тим, кого непокоїть “Старший Брат”, Вестбі відповідає, що чіп не має функції стеження за працівниками. “На відміну від мобільного телефону, який дозволяє відстежити ваше місцезнаходження, чіп стає помітний тільки тоді, коли ви знаходитесь за шість дюймів від зчитувача”, — каже Вестбі. Він також додає, що цей “дуже надійний і безпечний” пристрій практично неможливо зламати.

 

Партнер Three Square Market шведська компанія BioHax вже чіпувала 150 своїх працівників, — додає він.

 


Installing microchips in employees is 'the right thing to do,' CEO says
CNBC, 24.07.2017
Зреферував Євген Ланюк

29.07.2017