Вихідними відбудеться вже 13-й фестиваль «Ніч у Львові».

 

14–16 липня у Львові триватиме 13-й фестиваль «Ніч у Львові», повідомили у Львівській міській раді.

 

Гасло цьогорічного фестивалю – «Від Ренесансу до сучасності». За словами координаторки фесту Марта Іванишин, для відвідувачів підготували більше ста заходів на 50-ти локаціях.

 

«Цього року вперше відкривається університет Франка – вхід на екскурсію там буде безкоштовним, але за попередньою реєстрацією. Вперше на площі Ринок відбудеться театралізоване дійство на канаті від театру "Воскресіння".  Крім того, будуть традиційні заходи у підвалах храму Преображення, Петра і Павла, також задіяні підвали Ратуші», – розповіла Марта Іванишин.

 

Також для гостей фестивалю організатори підготували майстер-класи від студії старовинного танцю «Beltaine». Свої заходи будуть і «Шевченківському гаю», зокрема виготовлення масла давнім способом та його дегустація.

 

В Італійському дворику, що на площі Ринок, покажуть виставу просто неба «Ромео і Джульєтта» від Першого театру у постановці заслуженого діяча мистецтв Вадима Сікорського.

 

Минулого літа «Ніч у Львові» відвідали до 30 тисяч гостей. Приблизно на таку ж кількість організатори розраховують і цьогоріч.

 

З повною програмою заходів можна ознайомитися тут.

11.07.2017