З міста вивезли майже 2 тис. тонн відходів.

 

З міста на полігони області вивезли вже 1765 тонн відходів, повідомляє прес-служба ЛОДА.

 

У департаменті ЖКГ Львівської ОДА  інформують, що від минулої п’ятниці до сьогодні, 28 червня, у Львові вже очистили 42% перенакопичених сміттєвих майданчиків.

 

Щоранку спільно з перевізниками та обласним департаментом ЖКГ відбувається нарада, де визначають граничну кількість відходів та дорожню карту вивозу нагромаджених відходів на полігони області. Для оперативного вивозу сміття перевізники залучити додаткову спецтехніку, працюють у посиленому режимі, аби у найкоротші терміни привести місто у належний санітарний стан, додали в ЛОДА.

 

Серед міст Львівщини пропозиції підписати договір про субвенцію та співпрацю щодо прийому сміття було надіслано міським радам Рави-Руської, Бродів, Буська, Борислава, Белза, Мостиськ, Дрогобича, Жидачева, Миколаєва та Золочева, передає Дивись.Інфо.

 

Так, квоти для Рави-Руської, зокрема, визначено в об’ємі 250 тонн ТПВ. Місто має приймати по 20 тонн щоденно, зокрема у вихідні та святкові дні. У листі обласна влада також нагадала, що рішення комісії ТЕБ і НС, яка визначила такі квоти, є обов’язковим до виконання.

 

Міський голова Рави-Руської Микола Зінько підтвердив, що відповідний лист від Львівської ОДА Рава-Руська міська рада отримала, однак місто наразі жодної тонни сміття не прийняло і ніяких документів міська влада не підписувала.

28.06.2017