Виконком погодив передачу управління ТПВ області.

 

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 27 червня, погодив рішення про врегулювання ситуації з вивезенням ТПВ з території м. Львова. Ідеться про передачу функції управління відходами Львівській облдержадміністрації, передає ЗіК.

 

«Погодити надання згоди на поширення юрисдикції Львівської ОДА у частині реалізації компетенції щодо організації збирання і вивезення побутових та інших відходів, у тому числі і відходів дрібних виробників на території Львова», – ідеться в документі.

 

Також цим документом виконком погодив спільну комплексну програму вивезення ТПВ з міста Львова на 2017–2019 рр.

 

Львівська міська рада звернеться до Львівської облради й облдержадміністрації з пропозицією затвердити спільну комплексну програму вивезення та захоронення відходів з міста терміном на два роки.

 

Водночас Іван Рудницький, який керує нещодавно створеним департаментом, що опікується сміттям, повідомив, що компанія «АВЕ Львів» відновила роботу з вивезення непотребу, передає ЛП.

 

«Аве» не вивозить сміття з 1 червня. Але сьогодні декілька машин вже виїхали. Зокрема радехівчани погодилися прийняти 200 тонн сміття і туди повезе «Аве». Буськ погодився прийняти додатково певну кількість сміття і туди повезе «Аве», – повідомив Іван Рудницький.

 

Також компанія повезе відходи у Броди та Червоноград.

27.06.2017