П’ятеро дітей захворіли на кір.

 

У селі Баня Лисовицька Стрийського району 5 дітей з однієї родини (рідні та двоюрідні брати і сестри) захворіли на кір, повідомила лікар-епідеміолог Стрийського міськрайонного відділу лабораторних досліджень Наталія Яворів, передає ЛГ.

 

Перша дитина захворіла 10 червня, відтоді до 19 червня злягли ще четверо. Серед хворих – четверо дітей шкільного віку, одне маля відвідує дитячий садок.

 

Ймовірно, хворих може бути більше, адже недужі діти контактували зі своїми ровесниками.

 

Одна дитина, за словами Наталії Яворів, не мала щеплення, двоє дітей мали одне щеплення від кору, двоє були щеплені дворазово. Попри те, що вакциновані діти захворіли, є надія, що щеплення допоможе їм уникнути важких ускладнень.

 

«За останні три роки у Стрийському районі не було жодного випадку захворювання на кір», – додала лікар.

 

За словами головного епідеміолога Львівщини Наталії Тімко, захистити від кору може лише вакцинація. І якщо щеплена дитина чи дорослий все-таки захворіє на кір, то перенесе його легше, уникне важких ускладнень. І дітям, і дорослим до 30 років вакцинацію у нас проводять безкоштовно. Аби отримати її, слід звернутися у кабінет щеплень.

 

Минулого тижня Олег Когут, заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», повідомив, що на Львівщині кір діагностували у 12-ти мешканців області. Серед них здебільшого діти віком 3–13 років і двоє дорослих.

 

Також хвороба поширилася Івано-Франківською і Тернопільською областями.

 

Зростання захворюваності на кір лікарі насамперед пов’язують із низьким рівнем вакцинації.

26.06.2017