Найбільший перевізник сміття призупинив роботу.

 

Львівський перевізник сміття «АВЕ» призупинив вивіз твердих побутових відходів зі Львова, повідомили на сьогоднішньому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, передає Гал-інфо.

 

Наразі невідомо, доки компанія не працюватиме.

 

Як зазначив керівник компанії «АВЕ», із 1 червня перевізник не вивозить сміття із майданчиків у Львові, адже у компанії  немає офіційних домовленостей ані з полігонами області, ані з полігонами країни.

 

«8 червня у нашому офісі був проведений вже четвертий обшук, який тривав із 12-ї до 18 год. Правоохоронці вилучили документи», – розповів керівник компанії «АВЕ».

 

Цей перевізник обслуговував третину від загальної кількості сміттєвих майданчиків у Львові. Станом на сьогодні із 351 майданчика, що обслуговує компанія, не вивезено сміття із 230 майданчиків. Загалом приблизно 3000 тонн сміття зібралось на майданчиках, які обслуговує компанія «АВЕ».

 

Місяць тому роботу з вивезення сміття припинила інша компанія – «Екосвіт».

 

Як повідомляв Z, станом на сьогодні, 12 червня, у Львові накопичилось понад 6 тис. тонн відходів. Держпродспоживслужба зобов’язала міську раду до сьогодні вивезти сміття, проте цього не сталась. Комісія ТЕБ і НС звернулась до обласної та державної влади з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

12.06.2017