Держпродспоживслужба зобов’язала міську раду повністю вивезти сміття до 12 червня.

 

Міське управління Держпродспоживслужби зобов’язало міську раду Львова до 12 червня вивезти всі відходи з міста. Відповідне розпорядження підписав керівник управління Андрій Диба, інформує ЛП.

 

Рішення зумовлене жахливим епідеміологічним станом у Львові.

 

«Спільно з поліцією і лабораторним обласним центром були проведені обстеження місць накопичення. Було виявлено значне перевищення по лабораторних дослідженнях. На підставі цього обстеження було вирішено видати розпорядження про очищення Львова від сміття до 12 червня», – зазначив Андрій Диба.

 

Згідно з результатами досліджень, встановлено перевищення вмісту аміаку і сірководню в атмосферному повітрі на семи майданчиках у Франківському, Галицькому, Сихівському та Шевченківському районах. На декількох ділянках у різних районах виявлено бактеріально забруднений ґрунт.

 

Експерти Дерпродспоживслужби наголошують, що у цій ситуації існує реальна загроза розповсюдження серед населення міста захворювань, пов’язаних із надмірним розмноженням комах, які переносять дизентерію та кишкові інфекції.

 

«Львову грозить розповсюдження інфекцій. Зараз температура повітря підвищується, і це прискорює процеси гниття, забруднення ґрунтів, атмосфери. Це сморід, щурі, інфекції тощо», – зазначив Андрій Диба.

 

Якщо ж міськрада не впорається з вивезенням непотребу до 12 червня, то має поінформувати Держспоживслужбу.

 

«Вони мають інформувати нас до 14 червня. Будемо вичерпувати свої можливості, подивимося. Я думаю, що вони мали б виконати наше розпорядження», – вважає посадовець.

 

Також він уточнив: що стосується закладів медицини – то у Львові переповнено 10–11% майданчиків зі сміттям щодня, а щодо закладів освіти – приблизно 5%.

07.06.2017