На Грибовицькому полігоні відновили роботи з укріплення дамби.

 

На Грибовицькому сміттєзвалищі відновили протиаварійні роботи і завершують будівництво дамби, що призупинили в лютому через протести місцевих мешканців і довгу процедуру погодження документації, інформує Zaxid.net.

 

«Проект дамби пройшов експертизу в Києві. Ми отримали дозвіл ДАБІ в Києві. Актуальним залишається питання відведення земельної ділянки під дамбу. Зараз тривають підготовчі роботи щодо дамби, тобто відведення води, щоби зайшла техніка», ― зазначив керівник департаменту ЖКГ Львівської міськради Сергій Бабак.

 

Водночас, місто ще чекає рішення Малехівської сільської ради про відведення земельної ділянки під дамбу. Засідатиме вона, за словами Сергія Бабака, 1 червня ― і це питання є в порядку денному.

 

Якщо місцеві депутати підтримають рішення, то закінчити дамбу в міськраді обіцяють за місяць. Також цього року місто має намір розпочати роботи з рекультивації самого полігону.

 

Раніше фахівці французької компанії Egis зустрілися із мешканцям Малехова та Грибовичів, разом із посадовцями Львівської міськради розповіли про напрацювання щодо рекультивації Грибовицького полігону та загалом поводження з ТПВ.

 

Завтра, 30 травня, минає рік із часу обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі, під яким загинули троє працівників ДСНС та еколог комунального підприємства "Збиранка".

29.05.2017