Підпалу на Грибовицькому сміттєзвалищі не було, – слідство.

 

Офіційно причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, що сталась наприкінці травня 2016 року, є самозаймання твердих побутових відходів, а не підпал.

 

Такого висновку дійшли експерти, які досліджували причини пожежі та зсуву сміття, повідомив Остап Сидор, начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Львівської області, передає Гал-інфо.

 

За словами Остапа Сидора, до Львова для дослідження причин пожежі приїжджали експерти із Харкова, саме вони дали кінцеве рішення щодо причин пожежі.

 

«Сюди приїжджали експерти із Харкова і досліджували причини пожежі, спілкувались із учасниками подій та працівниками підприємств і установ, які мали стосунок до цієї справи. Експерти зробили висновок, що немає підстав вважати, що це був підпал полігону», – сказав Остап Сидор.

 

Як повідомив перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький, тепер Генеральна прокуратура України передала розслідування «сміттєвої справи» прокуратурі Тернопільщини.

 

Також перший заступник прокурора пояснив, чому так довго триває розслідування.

 

«Досудове слідство щодо окремих посадових осіб завершено і передано до суду. Це є складна справа, велика кількість слідчих дій, проведення експертиз. Це і спричинило таку тривалість розслідування», – сказав він.

26.05.2017