Премію імені Олександра Кривенка здобув Роман Вінтонів.

 

Чотирнадцятим лауреатом премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» став ведучий сатиричної телепрограми «#@)₴?$0», творець образу Майкла Щура Роман Вінтонів, інформує Школа журналістики УКУ.

 

Нагороду Романові Вінтоніву вручили сьогодні, 25 травня,  під час V Львівського медіафоруму, що триває на стадіоні «Арена Львів».

 

Цьогорічну Лекцію Свободи під час урочистостей із нагоди вручення премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» прочитав поет Борис Херсонський.

 

Роман Вінтонів працював на телеканалах К1, «Інтер», «1+1» та «Україна», на hromadske.ua, а також в українській службі Бі-бі-сі. 2012 року створив образ Майкла Щура. На hromadske.ua та UA: Першому вів програми «АЄОА», «Вйо до трону» та «Утеодин», зараз – «#@)₴?$0».

 

Із 2014 року організацією щорічної Лекції Свободи, визначенням лауреатів та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займається Школа журналістики Українського католицького університету.

Премію вручають із 2004 року у травні, до дня народження загиблого 9 квітня 2003 року Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», що сформована з Кривенкових друзів і колег. У минулому премію отримали: Левко Стек, Христина Бердинських, Олекса Шалайський, Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова, Наталія Седлецька, Костянтин Усов.

25.05.2017