Контролерам в електротранспорті допомагатимуть члени громадського формування.

 

З 10 травня ловити «зайців» та охороняти порядок у громадському електротранспорті Львова контролерам ЛКП «Львівелектротранс» допомагатимуть представники Громадського формування «Патріоти», інформує Вголос.

 

Вони також наглядатимуть і за самими контролерами, аби ті не привласнювали зібрані від штрафів кошти, розповів начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар.

 

«Патріоти», серед яких здебільшого колишні працівники правоохоронних органів та учасники АТО, виявлятимуть «зайців» та слідкуватимуть за охороною громадського порядку у електротранспорті. Для цього їх «озброять» службовим посвідченням. Самі ж штрафи накладатимуть працівники ЛКП «Львівелектротрансу». При цьому вони зобов’язані видати правопорушнику квитанцію», – сказав Іван Бондар.

 

Як зазначила голова Громадського Формування «Патріоти» Ірина Барабанова, у випадку «злісної непокори», зокрема застосування фізичної сили проти контролерів чи порушення громадського порядку в електротранспорті та відмови сплатити штраф, такі дії кваліфікуватимуться як адміністративне правопорушення.

 

«У таких випадках «Патріоти», зокрема, мають право доправляти правопорушників до відділків поліції», - наголосила вона.

 

За словами Івана Боднара, «мобільні групи» контролерів, що вийдуть на маршрути, складатимуться загалом із 10 осіб та відповідної кількості членів громадського формування.

11.05.2017