Депутати вимагають звільнити директора «Шевченківського гаю».

 

Депутати Львівської міськради вимагають негайного звільнення з посади керівника Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького Романа Назаровця, йдеться у заяві фракції УКРОП у Львівській міськраді, пише ЛП.

 

Така вимога виникла через тендер на будівництво на території скансену візит-центру, попри те, що у справі відкрите кримінальне провадження.

 

«Ми глибоко переконані, що сьогодні першочерговим завданням міської влади є збереження експозиції музею, яка потребує нагальної реставрації. Відвідувачі не можуть повністю ознайомитися зі всіма експонатами, бракує виставкових залів, немає належних приміщень під фондосховище. В останнє десятиліття, через недолуге керівництво, музей втрачає неповторну автентичність. Тому порятунок спадщини має бути пріоритетним у розвитку музею.

 

Ми переконані, що керівник музею Роман Назаровець, який всупереч позиції депутатів і громадськості, вже знаючи про те, що відкрите кримінальне провадження щодо намірів будівництва візит-центру в «Шевченківському гаю», провів торги стосовно будівництва візит-центру на території Музею народної архітектури та побуту у Львові, повинен бути відсторонений від займаної посади, а його діяльність ретельно перевірена відповідними правоохоронними органами», – йдеться у документі.

 

Як повідомляв Z, депутат Валерій Веремчук закликав колег не виділяти грошей з бюджету на візит-центр.

28.04.2017