В області мобілізували понад 700 призовників.

 

Під час весняного призову на Львівщині мобілізували понад 700 чоловіків.

 

Про це повідомив головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко під час першої урочистої відправки призовників, інформує Дивись.info.

 

"Під час весняного призову ми набрали понад 700 хлопців віком від 20 до 27 років, таким чином виконавши на 80% завдання. Призовники мають замінити контрактників у тилових частинах, щоби ті могли їхати на схід", – розповів військовий комісар.

 

Водночас низка органів місцевого самоврядування, котрі мали допомагати в організації призову, проігнорували свої обов’язки. "Оповіщенням призовників, згідно з законом, мають займатися органи місцевого самоврядування, однак вони цього належно не виконують – не виписують і не вручають повісток. Досі цю функцію виконують комісаріати", – додав Тіщенко.

 

З його слів, на Львівщині фіксували спроби ухилятися від військової служби – втім, надалі, після запровадження єдиного реєстру військовозобов'язаних, це не матиме сенсу. "Були випадки, коли комісари приходили додому призовників, а їм батьки відчиняли двері і казали: «Ми будемо ховати сина, а ви шукайте!». Зараз йде до того, що буде єдиний державний реєстр і без відмітки комісаріату, умовно кажучи, навіть за світло заплатити буде неможливо. Так що все одно ті люди рано чи пізно до нас прийдуть. Наразі реєстр на Львівщині формується у паперовому вигляді, але до кінця року планується переведення його в електронний формат", – розповів військовий комісар.

 

З його слів, на Львівщині за ухиляння від призову порушено 25 кримінальних проваджень. "Наразі реальних термінів немає, є один засуджений умовно", – поінформував Тіщенко.

 

11.04.2017