Проросійські активісти спровокували сутичку на Алеї слави.

 

В Одесі відбулися сутички за участю активістів проросійських рухів під час заходів із нагоди 73-ої річниці звільнення міста від нацистів.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Учасники проросійської групи числом до ста осіб прийшли до пам'ятника Невідомому матросу на Алеї слави в парку ім. Тараса Шевченка без "георгіївських стрічок", але взялися скандувати гасла: "Одеса без фашизму", а також "Бандеровские бесы, вон из Одессы" ("Бандерівські біси, гетьте з Одеси!"). Одна з учасниць прив'язала на костур червону хустку й несла її як імпровізований комуністичний прапор.

 

"Між "прибічниками антимайдану" та представниками патріотичних організацій, в тому числі "Правого сектору", виникла штовханина, але поліцейські швидко розвели представників сторін конфлікту. Шістнадцятьох учасників інциденту супроводили до відділів поліції, де за цим фактом будуть складені протоколи", – повідомила керівник відділу комунікацій Одеського управління поліції Олена Войтенко.

 

Як запевнила Войтенко, вживатиме "необхідних заходів", щоби не допустити подібних інцидентів у понеділок. Урочиста церемонія минула за підтримки мерії, обласної державної адміністрації.

 

10.04.2017