Наталія Яресько очолила Раду з фінансового управління та контролю.

 

Колишнього міністра фінансів України Наталію Яресько призначили виконавчим директором Ради з фінансового управління та контролю для Пуерто Ріко.

 

Про це Яресько повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

"Виклики, які стоять попереду, є величезними. Пуерто-Рико потерпає від років фінансового дефіциту та відповідної боргової ноші. Водночас фінансовий план відновлення ліквідності та кредитоспроможності відкриває величезні можливості. Реалізація цього плану має стати першим кроком, який поверне впевненість і стабільність інвесторам та 3,5 мільйонам громадян США", – прокоментувала пані Наталія.

 

Наталія Яресько висловила впевненість, що досвід роботи в українському уряді допоможе їй на новій посаді. "Незважаючи на війну, Україна змогла об’єднати фінансову, монетарну та економічну стратегії для відновлення економіки країни після років недбалого управління. Я планую використати цей досвід у Пуерто-Рико та вірю в те, що злагоджена робота всіх зацікавлених сторін поверне Пуерто-Рико на шлях економічної та фінансової стабільності", – зазначила вона.

 

Яресько зазначила, що раду створено згідно з актом щодо контролю, управління та економічної стабільності Пуерто-Рико. "Акт, який вступив у силу в червні 2016 року, передбачає створення ради з контролю, реструктуризацію боргу та пришвидшені процедури затвердження нагальних інфраструктурних проектів, що забезпечить необхідну платформу для економічного зростання та відновлення можливостей Пуерто-Рико. Основним завданням ради є оцінка й затвердження щорічного бюджету та плану відновлення фінансової стабільності, які розробляє уряд острова, а також сприяння реструктуризації боргу. Як виконавчий директор ради я відповідатиму за розробку стратегії та здійснення контролю за її реалізацією, одночасно співпрацюючи зі всіма зацікавленими сторонами, зокрема публічним і приватним сектором в США й Пуерто-Рико, медіа, громадськістю", – пояснила екс-міністр фінансів України.

 

Пані Яресько додала, що продовжуватиме свою роботу на посаді голови ради директорів Аспен-Інституту Київ, а також залишатиметься членом дорадчої ради Львівської бізнес-школи Українського католицького університету та почесним членом-нерезидентом Атлантичної ради.

 

"Кожен день протягом останніх 25 років я віддавала Україні, працюючи на її благо. Я буду і надалі всебічно її підтримувати", – запевнила екс-міністр.

 

24.03.2017