Вірші класиків – від Шевченка до Костенко – поєднали з блюзом та роком.

 

Сьогодні, 9 березня, у Львівській обласні філармонії представлять проект «Від Шевченка до Костенко», в якому Шевченкові вірші звучатимуть як блюз, поезії Лесі Українки – як ф’южн, Антоничеві – як рок тощо.

 

Виконуватимуть твори співачка Оксана Муха, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії та рок-група «Шевченко Orchestra», пише ЛГ.

 

Мета проекту – не лише вшанувати Кобзаря, а через несподівану форму показати сучасникам, що поезія, переважно хрестоматійних класиків, може бути цікава.

 

Як розповів автор проекту й автор музики до більшості охоплених проектом віршів Дмитро Кацал, ідеться про твори тих українських поетів, майже всі з яких уже відійшли, але в товаристві яких хотілося б жити. Зважаючи на те, що таких авторів значно більше (зокрема у Львові), Дмитро Кацал має намір зробити ще один проект – уже за творами виключно сучасних і нині живих львівських поетів.

 

Наразі в сьогоднішньому та завтрашньому концертах також задіяні Іванна Вітроган (арфа) та скрипаль Олександр Божик. Останній, зокрема, спеціально для цього проекту написав музичну трилогію за віршами Рути Вітер.

09.03.2017