Сім’ям загиблих на «Степовій» гірників виділять додаткові кошти з обласного бюджету.

 

Як повідомляв Z, уряд сьогодні, 3 березня, затвердив рішення про виділення коштів сім’ям загиблих учора в Сокальському районі гірників на похорони та на лікування травмованих. Голова Львівської ОДА Олег Синютка додав, що планують також виділити додаткові кошти з обласного бюджету, пишуть Варіанти.

 

«Держава виділила на сьогоднішній момент додатково 1 млн грн, із них 100 тис. грн ДП "Львіввугілля" спрямувало на закупівлю додаткових медикаментів, 200 тис. грн скерували на організацію похоронів і на допомогу постраждалим», – повідомив Олег Синютка.

 

Наразі у шахті в селі Глухів на Сокальщині, де вчора внаслідок вибуху метану загинули 8 людей, тривають роботи з дегазації. До кінця дня рівень метану планують привести у норму.

 

«Сподіваємося, що до ранку завтрашнього дня, коли прибуде експертна група для оцінки можливості відновлення роботи шахти, всі роботи з відкачування води і дегазації буде завершено», – розповів Олег Синютка.

 

За його словами, більшість фахівців вважають, що причиною трагедії був спалах метану, однак точні дані стануть відомі лише після завершення роботи державної комісії.

03.03.2017