Комунальні стоматполіклініки можуть отримати щонайбільше 5 млн додаткового фінансування, – Володимир Зуб.

 

Стоматологи комунальних поліклінік можуть розраховувати не більше як на 5 млн грн додаткового фінансування, а не 39 млн, як вимагають. І форму господарювання їм все одно доведеться змінити, розповів керівник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб, пише Дивись.Інфо.

 

«Або комунальне підприємство, або ФОП. Може, хтось хоче взяти в оренду кабінет, будь-ласка, ми будемо сприяти – гривня в рік і нульовий земельний податок на початкових етапах. Ви залишаєтеся в своїх кабінетах, ніхто вас не виганяє, але форму господарювання прийдеться змінити», – заявив Володимир Зуб.

 

Він також пообіцяв пільгову оренду на 3 роки і відшкодування за лікування дітей і пільговиків.

 

«Мільйона 3-4-5 треба додати, дитяча стоматологія і пільговик відшкодовується, але з оговоркою – якщо ви думаєте, що до вас на прийом прийде інвалід Ярослав Мудрий або дитина Богдан Хмельницький і ви за це будете отримувати гроші, то ви помиляєтеся. Буде жорсткий контроль, телефонні дзвінки, чи був пацієнт. Якщо був – отримайте гроші, не було – вибачте, передаємо в прокуратуру, тобто якщо ви пролікуєте дитину або пільговика, ми вам це відшкодуємо, але потім проревізуємо», – сказав Володимир Зуб.

 

Як повідомляв Z, сьогодні, 22 грудня, представники профспілки стоматологів комунальних поліклінік Львова вкотре влаштували пікет перед Львівською міською радою з вимогою збільшити їм фінансування з міського бюджету на 39 млн грн.

22.12.2016