На виборах у 6 ОТГ проголосувала половина виборців.

 

Учора, 18 грудня, відбулись вибори в об’єднаних громадах у 4-х районах Львівщини. Явка виборців станом на 20 год. становила 51%, інформує громадська мережа Опора.

 

У Нижанковицькій селищній громаді в Старосамбірському районі проголосувати прийшли 66% виборців, що є найвищим показником в області. На виборах у Шегинівській сільській громаді в Мостиському районі явка виборців становила 58%, у Давидівській на Пустомитівщині – 54%, у Судововишнянській міській громаді – 41%.

 

Натомість у Мостиській міській громаді та в Жовтанецькій сільській громаді Кам’янко-Бузького району облік явки виборців не вівся.

 

В Опорі розповіли і про порушення на виборчих дільницях, що зафіксовані у день голосування.

 

Так, її  спостерігачів не допустили на засідання ДВК у селі Пасіки-Зубрицькі Давидівської громади. Спочатку представникам Опори фізично завадив невідомий чоловік, що представився комунальником, далі рішення не впускати на дільницю прийняли члени комісії. Інцидент трапився на дільниці №460961, зазначають в Опорі, а на цій дільниці спостерігачі також зафіксували присутність голови Львівської міської виборчої комісії Ігора Сліпецького у якості офіційного спостерігача. Поки представники Опори давали поліції пояснення щодо ситуації, голосування завершилось. Опісля двері дільниці, що розташована у будівлі місцевої школи, зачинили на ключ. На підсумкове засідання комісії спостерігачів теж не допустили.

 

Також серед порушень – видача бюлетенів без пред'явлення паспорта та заздалегідь підписані протоколи буцімто для «оптимізації виборчого процесу».

19.12.2016