У місті встановлять 30 камер спостереження.

 

За підтримки спільного Проекту Євросоюзу та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) цього року Надвірну на конкурсних засадах обрано учасником проекту «Smart City», інформує Надвірнянська правда.

 

Надвірнянська міська рада в рамках цієї програми подала дві заявки на участь в конкурсі мікропроектів, а саме: «Запровадження трансляції сесії та електронного персонального голосування з публікацією на офіційному сайті Надвірнянської міської ради» та «Безпечне місто»: встановлення системи відеоспостереження». 

 

Зраз вже затверджений проект щодо встановлення системи відеоспостереження в громадських місцях. Він передбачає запровадження автоматизованої інформаційної системи «Безпечне місто Надвірна», тобто встановлення в місті відеонагляду, а саме: на перехрестях, де спостерігається інтенсивних рух транспорту, в міському парку, в зоні відпочинку, в’їздах, виїздах з міста, місцях загального користування та масового скупчення громадян.

 

17 жовтня в Надвірнянській міській раді підписали ґрантову угоду щодо реалізації цього проекту міжнародним партнером та організацією-партнером – ГО «Надвірнянський туристично-інформаційний центр» (голова Володимир Гринішак) за участі обласного координатора Лесі Попелюх, міського голови Зіновія Андрійовича та муніципального координатора Олега Антонюка.

 

Мета проекту – посилення безпеки населення, захист стратегічних об’єктів та об’єктів забезпечення життєдіяльності міста, безпека дорожнього руху із  встановленням сучасних систем, здатних здійснювати інтелектуальну обробку зображення, моніторинг середовища.

 

Планується встановити 30 відеокамер на території міста, з яких 2 будуть розміщені  в історичному центрі міста та зоні відпочинку для онлайн-трансляції на сайті Надвірнянської міської ради з метою популяризації туристичної привабливості міста Надвірна.

 

Реалізація даного проекту дозволить оперативно реагувати на факти незаконного нищення зелених насаджень, організації нелегальних сміттєзвалищ та інших порушень правил благоустрою міста, а також проводити контроль за дотриманням належного санітарного стану, збереженням комунального майна та елементів благоустрою.

 

Загальна вартість проекту, згідно з розробленою проектно-кошторисною документацією, становить  820 378 грн., з них за рахунок коштів місцевого бюджету – 183 128 грн (22,5%), кошти Спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» – 637 250 грн. (77,5%). Проект планують реалізувати протягом 3-х місяців.

20.10.2016