194 сім’ї мають повернути субсидії державі.

 

Через неправомірне призначення органи соціального захисту Львова позбавили субсидій 194 сім’ї. Тепер у судах вимагатимуть, аби отримувачі повернули кошти, повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міськради Наталія Демкович, інформує ЗіК.

 

За словами Наталії Демкович, витрати отримувачів субсидій перевіряли у зв’язку з квітневою постановою Кабміну щодо верифікації доходів. Тоді виявилося, що не всі отримувачі при зверненні про призначення субсидії повідомили про нещодавні покупки на суму понад 50 тис. грн.

 

«Ми перевіряємо інформацію про придбання нерухомого майна, земельних ділянок, автотранспортних засобів і на сьогодні маємо 194 випадки припинення надання житлових субсидій. Сума зайво наданих субсидій становить 1 мільйон 78 тисяч гривень – це дуже великі кошти», – зазначила Наталія Демкович.

 

Деякі сім’ї добровільно погодилися компенсувати відшкодовані державою витрати на оплату житлово-комунальних послуг, але таких із 194 родин, яких позбавили субсидій, меншість. На сьогодні вони повернули близько 211 тисяч гривень. Щодо решти – готують судові позови. Втім, в управлінні соціального захисту розуміють, не завжди, звертаючись за субсидією, люди розуміли, що не мають права на її призначення. Найбільш поширений випадок – укладання договору іпотеки.

 

На 1 вересня субсидії отримували 102 тисячі львівських сімей. Із початком опалювального сезону, вважають в управлінні соціального захисту, ця кількість зросте, навіть попри те, що Кабмін змінив порядок призначення субсидій.

28.09.2016