На Черемоші незаконно видобували шутер місцеві жителі.

 

На річці Черемош, поблизу села Попельники Снятинського району, правоохоронці виявили автомобіль марки ГАЗ-53 та екскаватор марки ЮМЗ 6, водії яких здійснювали незаконний видобуток та перевезення піщано-гравійної суміші. Про це повідомили у секторі комунікацій ГУ Нацполіції Івано-Франківщини.

 

Поліція задокументувала факт порушення, транспортні засоби було вилучено та поміщено на майданчик тимчасового утримання.

 

Відповідно до законодавства, піщано-гравійна суміш належить до корисних копалин державного значення, тож такі дії є кримінально-карними. Особами, які займалися видобутком та перевезенням гравію, як встановила поліція, є жителі Снятинського району та Чернівецької області.

 

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Як повідомляв Z, нещодавно незаконний видобуток шутру був виявлений на річках Прут та Бистриця.

13.09.2016