На Форумі видавців презентують комікс про захисників Донецького аеропорту.

 

Під час цьогорічного Форуму видавців у Львові громадська організація «Вірні традиціям» презентуватиме унікальний комікс про захисників Донецького аеропорту, особливістю якого буде максимальний документалізм, інформує Львівська газета.

 

Зі слів координатора волонтерської ініціативи «Львівський лицар» Андрія Салюка, на малюнках максимально точно відтворено інтер'єр аеропорту, зброю та спорядження бійців. Щоб комікс був достовірним, художник, студент коледжу імені Івана Труша, Дмитро Ткаченко передивився сотні фото та відеозйомок.

 

«Ми довго працювали над коміксом. Мені було складно увійти у військову тематику, бо я її не дуже добре знав. Але ми багато спілкувалися і консультувалися з кіборгами. Це – історія трьох воїнів, які винесли свого товариша з аеропорту, незважаючи на 30-градусний мороз і важкі поранення», − розповів Дмитро Ткаченко.

 

«Кіборги: Історія Трьох» вийде накладом 10 тисяч примірників українською мовою і 2 тисячі примірників − англійською.

 

«Комікс вийшов максимально наближений до реальності. Робота присвячена тим, хто був в аеропорту. Про кожного з них можна було би писати окрему історію. Ця розповідь про події, які відбувалися 8 січня 2015 року, коли рятували життя одного з кіборгів. Детальну історію можна дізнатися із коміксу», − зазначив кіборг Іван, єдиний герой історії, який вижив.

 

За задумом ідейників коміксу, він буде лише першим із серії про захисників Донецького аеропорту.

06.09.2016