Суд дозволив місту купити автобуси в «Електрону».

 

Львівський комунальний перевізник АТП-1 таки уклав договір з СП «Електронтранс» на постачання нових низькопідлогових автобусів. Цьогоріч один автобус коштуватиме місту на 1,2 млн грн дорожче, ніж минулоріч, ідеться у «Віснику державних закупівель».

 

Як повідомляв Z, Антимонопольний комітет України у квітні скасував результати тендеру, згідно з якими Львівська міська рада мала придбати в СП «Електронтранс» 10 низькопідлогових автобусів. Це відбулось через оскарження результатів іншим учасником тендеру – ТОВ «УкрЄвроМАЗ».

 

Проте «Електронтранс» оскаржив рішення АМКУ в суді. Справа пройшла кілька судових інстанцій і у серпні Київський апеляційний адмінсуд врешті визнв протиправним скасування тендеру.

 

В умовах конкурсних торгів зазначалося, що 55 низькопідлогових автобусів виробник має передати АТП-1 до кінця 2016 року. Проте через судову тяганину остаточний термін постачання автобусів наразі невідомий. Як розповів виконувач обов’язків директора АТП-1 Ярослав Іванець, остаточної дати постачання автобусів у договорі з «Електронтрансом» не вказували, її мають визначити після того, як АТП оплатить першу частину вартості автобусів, інформує Zaxid.net.

 

Минулоріч автобус «Електрон» коштував 3,6 млн грн, тепер – 4,8 млн. Загальна вартість 55 автобусів тепер становить 264 млн грн, проте у бюджеті Львова на закупівлю автобусів цьогоріч передбачено 200 млн грн. За словами Ярослава Іванця, місту доведеться або виділити додаткові кошти, або придбати менше автобусів. Який з цих варіантів обрати, має вирішити міська рада.

06.09.2016