Трамп офіційно став кандидатом у президенти США.

Його підтримала більшість делегатів з'їзду Республіканської партії в Клівленді.

 

 

Таким чином, ексцентричний мільярдер Дональд Трамп змагатиметься  за президентське крісло з екс-держсекретарем США й екс-першою леді Гілларі Клінтон. Щоправда її офіційне висування очікується щойно наступного тижня на партійному з'їзді Демократичної партії. Проте її єдиний конкурент щодо номінації Берні Сандерс ще наприкінці червня заявив, що підтримуватиме пані Клінтон.

 

На номінацію  Трампа не змогла вплинути група його супротивників, серед якої був сенатор від штату Юта Майкл Лі. У перший день з'їзду республіканців вони намагалися змінити правила голосування, звільнивши республіканських виборців від необхідності голосувати відповідно до результатів праймеріз. Ця спроба провалилася, від подальших спроб блокувати висунення Трампа внутрішньопартійна опозиція відмовилася. «Не бачу жодних шляхів перешкодити цьому», - визнав тоді Лі.

 

На з'їзді в Клівленді також був офіційно висунутий кандидат на посаду віце-президента. Як раніше заповідав Трамп, ним став губернатор штату Індіана Майк Пенс – повідомило видання The New York Times.

 

В останній день з'їзду Республіканської партії в Клівленді 21 липня Дональд Трамп повинен буде виступити з промовою, в якій офіційно викладе програму свого ймовірного президентства.

20.07.2016